Om mig

 

Konstkort


Naturfotografering sägs ofta vara rent dokumentär. Ibland ses den inte ens riktigt som konst, eftersom den, menar vissa, inte handlar om personliga uttryck utan bara om att bara fånga och återge verkligheten precis som den är. Med det synsättet är jag förstås inte någon typisk naturfotograf, även om det nästan uteslutande är naturen jag fotograferar.

I mitt arbete vill jag fånga och återge verkligheten som den är, men inte nödvändigtvis precis som den ser ut, utan snarare som den känns. Jag vill försöka fånga och förmedla de känslor och stämningar jag upplever i naturen och de tankar och fantasier den väcker hos mig. Jag tycker om tanken att kunna använda foto, ett dokumentärt medium, för att visa betraktaren det vi inte ser.

Jag tycker också om tanken på att det finns sådant som vi människor inte förstår. Att allt inte är uträknat, utforskat, tämjt och kontrollerat av oss. Jag vill att det ska finnas mysterier kvar i världen, och jag tycker om när naturen låter mig känna som om det fortfarande fanns något där som var orört och outrett av människor, något som vi ännu inte har kommit åt. Med mina bilder vill jag visa de skogar, vatten, berg och ängar som i alla tider har väckt människornas fantasi. Jag vill skapa bilder där man kan ana skogsrået och älvorna. Kanske inte se dem, kanske inte tro på dem, men åtminstone få känna stämningen och njuta av tanken en stund. Jag vill skapa bilder som känns sköna att titta på, harmoniska och behagliga som naturen ju är, men som samtidigt också lockar och retar fantasin. Bilder som ger en aning om något mer än det man ser, som får perspektiven att skifta och väcker nya tankar och idéer.

Jag arbetar med konstfotografering, digital bildbehandling och bilddesign. Jag håller också föredrag på bibliotek, fotoklubbar och olika föreningar, ger fototips och berättar om mina bilder. Jag äger och driver en enskild firma som heter Creo Magias.

Creo Magias finns i Barkarby utanför Stockholm. Jag har F-skattsedel och företaget är momsregistrerat.

Mina pågående och kommande utställningar kan du läsa om under fliken Aktuellt till vänster.

 

Tidigare utställningar

"Sommar", Gröna Stugan, Sundbyberg, 2006
"Drömvärld", Galleri Ögonblicket, Huddinge, 2009
Samlingsutställning, Regeringskansliets fotosektion, Stockholm, 2010
Samlingsutställning, Regeringskansliets konstförening, Stockohlm, 2011
"Det vi bara anar", Galleri Ögonblicket, Huddinge, 2012
"Det nordiska ljuset", Järfälla Kultur, Hyllan, Järfälla, 2013
Samlingsutställning, Hägerstens konstförening, Midsommargården, Stockholm, 2013
"Wonders of the North", Galleri Ängel, Stockholm, 2013
Blandade bilder, Viksjö bibliotek, Järfälla, 2014
"Drömmarnas tid", Café & Bistro Birger, Stockholm, 2014
"Vatten", Öråkers kulturcentrum, Upplands bro, 2016
Blandade landskapsbilder, Barkarby bibliotek, Järfälla, 2016
"Made in Järfälla", samlingsutställning, Järfälla, 2017
"Kustlandskap och sagoskogar", Näverbergs Coffee Corner, Järfälla, 2017